T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gümüşhane'de Arıcılık Kursu Başladı

Yayın Tarihi : 13.04.2018

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında 80 saat sürecek olan arıcılık kursu başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Toplantı salonunda 11 Nisan'da başlayan halka açık belgeli arıcılık kursu 27 Nisanda 2018 tarihine kadar devam edecek.

Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, beraberinde AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Merkez İlçe Başkanı Fahri Yalçın, İl Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kursiyerlerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi.

Türkiye'nin bal kalitesi en yüksek illerinden birisinin Gümüşhane olduğunu belirten Birşen, başlı başına tarımsal bir uğraş ve üretim dalı olan arıcılık, belli amaçlar doğrultusunda "bal arılarını kullanabilme ve yönetebilme sanatı"dır dedi.

Arıcılığın Türkiye ve Gümüşhane tarımı için çok önemli olduğunu, kursla birlikte 82 kişinin sertifikalı birer arı yetiştiricisi olmalarının sağlanacağını kaydeden Birşen, "Gümüşhane'de ki arıcılık potansiyelini üretime dönüştürmek ve insanları iş sahibi yapmak için meslek edindirme kursları açıldı. Arıcılık toprağa bağımlı kalmadan yapılabilen, fazla sermaye gerektirmeyen ve kısa zamanda gelir getiren bir üretimdir. Düzenlenen kurs sayesinde kursiyerlere 3 hafta süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli arı yetiştiricisi olmalarını sağlanacağını ifade etti.